Cu toții știm cât de dificil este să ne administrăm bugetul personal, în special atunci când vrem să punem bani deoparte. De aceea am făcut o listă cu 10 aplicații care te vor ajuta să-ți administrezi eficient bugetul personal astfel încât să economisești timp și bani. Și cel mai bun lucru este că toate sunt 100% românești.
Aplicații pentru bugetul personal
Cashbase este o aplicație care îți permite înregistrarea veniturilor și a cheltuielilor. Astfel, la finalul lunii vei ști exact câți bani ai avut, cât ai cheltuit și care sunt categoriile de cheltuieli care îți mănâncă cea mai mare parte din buget. Mai mult decât atât, aplicația îți oferă și rapoarte despre obiceiurile tale de consum.Printre opțiunile pe care Cashbase le oferă se mai numără și:
- Portofele comune: pe lângă cheltuielile tale poți monitoriza și cheltuielile celorlalți membri ai familiei, din aceeași interfață;
- Bugete: dacă îți este greu să economisești îți poți seta anumite bugete în aplicație astfel încât vei fi atenționat când te aproprii de limită;
- Planificarea cheltuielilor: dacă ai o sumă anume pe care vrei să o economisești îți poți planifica cheltuielile pe următoarele 12 luni astfel încât să îți atingi obiectivul.
Dollarbird este o aplicație de administrare a bugetului sub formă de calendar și poate fi folosită atât pentru administrarea bugetului propriu, cât și pentru administrarea bugetului familiei. Cu ajutorul ei poți vedea, în timp real, care sunt veniturile și cheltuielile, dar și un status al banilor disponibili.Mai mult decât atât, poți folosi Dollarbird pentru a bugeta un eveniment. De exemplu, dacă organizezi o petrecere împreună cu prietenii îi poți invita și pe aceștia într-un calendar comun pentru a putea urmări toate cheltuielile care au fost făcute. Astfel, te asiguri că ați bifat tot de pe listă și că nu există dubluri.Spre deosebire de Cashbase, Dollarbird folosește și algoritmi de inteligență artificială pentru a grupa automat cheltuielile, deci monitorizarea bugetului devine chiar mai simplă.
O altă aplicație pentru administrarea bugetului personal este Finance41. Aceasta poate importa automat toate facturile și poate programa anumite cheltuieli și încasări ca să nu mai fie nevoie să le introduci manual. Mai mult decât atât, îți va trimite remindere pentru plata facturilor ca să nu fi penalizat pentru depășirea scadenței.Însă cel mai apreciat feature al acestei aplicații este partea de raportare. Cu ajutorul graficelor ușor de înțeles îți vei putea face o idee mai bună despre obiceiurile tale de cumpărături și poți obține chiar și predicții despre evoluția bugetului tău în perioada următoare.
Aplicații pentru plata facturilor
Pentru cei care preferă să facă totul online există Argentum, o aplicație care îți permite să plătești orice factură cu un singur click, direct de pe telefonul mobil.Tot ce trebuie să faci este să îți introduci datele și vei primi o notificare atunci când se emite o nouă factură, când o factură este scadentă și când o plată a fost realizată cu succes. De asemenea, dacă nu vrei să plătești o factură pe loc, îți poți seta un reminder să o plătești după încasarea salariului, la scadență sau oricând vrei tu.
Pago este o aplicație care te ajută să gestionezi ușor, de pe telefonul mobil sau tabletă, plata facturilor de utilități la peste 75 de furnizori, încărcarea electronică a cartelelor pre-plătite și plata rovinietelor. Mai mult decât atât, cu Pago îți poți achiziționa și polița RCA sau orice fel de asigurare direct din aplicație.Tot ce trebuie să faci este să-ți introduci informațiile personale, cele de plată și pe cele ale furnizorilor de utilități. Apoi, aplicația se va ocupa de centralizarea lunară a soldului facturilor și îți va trimite notificări la emitere și cu câteva zile înainte de scadență. De asemenea, plățile se pot face și automat, într-o anumită zi selectată, fără să fie nevoie de alte informații sau confirmări.
O altă aplicație de plată a facturilor este Pay24. După înregistrare, aplicația va gestiona facturile și va învăța despre obiceiurile tale de plată. Spre deosebire de alte aplicații de gestionare a facturilor, Pay24 îți creează un singur sold pentru ca tu să poți să le achiți printr-o singură tranzacție.
Younify îți permite să vezi toate facturile, dar și alte documente de plată, într-o singură interfață, ordonate după data scadenței pentru ca tu să știi mereu care plăți sunt prioritare.Aplicația poate procesa orice documente administrative care sunt trimise digital (facturi, contracte, declarații fiscale) și se asigură că acestea sunt plătite, semnate, citite, sortate și stocate. Practic, sunt unite într-un singur loc toate băncile și toți furnizorii de servicii.
Aplicații pentru economii
Știai că poți economisi chiar în timp ce faci cumpărături pe internet? Ei bine, cu ajutorul aplicației Beez poți primi înapoi un procent din suma cheltuită la fiecare tranzacție efectuată pe site-ul unui magazin partener (momentan există peste 400 de magazine înregistrate).Banii returnați clienților provin din comisionul achitat de către magazinele partenere platformei online. Poți solicita returnarea banilor în momentul în care ai în cont cel puțin 50 de lei, iar returul depinde de modul în care se face plata produsului achiziționat, prin card, transfer bancar sau ramburs.
Aplicații pentru transferuri de bani
Ți s-a întâmplat vreodată să vrei să trimiți bani prietenilor dar aceștia să nu își cunoască contul IBAN? Ei bine, cu MoneyMail.me transferurile de bani între prieteni sunt mult mai simple - poți transfera bani în timpul unei conversații video sau a unei discuții pe chat.Aplicația are acoperire în 130 de țări, deci poți trimite bani și prietenilor din afară. După crearea contului, acesta trebuie încărcat cu fonduri (momentan poți face acest lucru doar dacă ai un card Visa sa MasterCard). Transferurile sunt gratuite și securizate cu ajutorul unui cod de acces pe care ți-l setezi din aplicație. Tot din motive de securitate, aplicația nu poate fi accesată decât de pe telefonul cu care te-ai înregistrat prima dată.
Volt este o alternativă de Mobile Banking pentru transferuri de bani instant, chiar și între bănci diferite. Cu ajutorul acestei aplicații poți trimite sau primi bani doar cu numărul de telefon, oriunde în România, fără să-ți creezi un alt cont bancar.După ce ți-ai configurat contul, tot ce trebuie să faci este să selectezi un contact din agendă căruia să îi trimiți bani. Poți trimite fonduri și prietenilor care nu au instalată aplicația Volt, iar tranzacția va fi aprobată după ce aceștia își validează contul. Mai mult decât atât, în cazul în care ai prieteni „uituci” aplicația îți permite și să ceri bani prietenilor.Folosești și alte aplicații? Dă-ne de veste și le includem în această listă!